Info Bestill hekkplanter nå og velg selv leveringsuke.

Kjapp levering
Vekstgaranti
Kort eller fakturabetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her
Filter
> 500 kan bestilles
Alm
Leveringshøyde / pottestørrelse: 60- 80cm C2 ltr - P17
Viltvoksende stort tre som blir omtrent 25 meter. Dette er et tre som krever stor plass og som på grunn av sitt rotsystem er en dårlig nabo for andre busker og trær.

Blodbøk 'Dawyck Purple'
Leveringshøyde / pottestørrelse: 150- 175cm klump
Et lite og slankt søyleformet tre som blir omtrent 9 meter høyt. Treet har et vakkert rødlig bladverk, og er tolerant for mange ulike jordtyper og forhold.

> 500 kan bestilles
Blodbøk (30 - 120 cm) med barrot
Blodbøk er nesten identisk lik vanlig Bøk men har rødbrune eller rødfiolette blader. Blodbøk gir et spennende fargespill og er en god kontrast til hagens grønne planter. Når Blodbøk får nye skudd på våren er disse lyserøde. Hvis bladene får mye sol blir de mørkerøde. Planter du Blodbøk i skyggen blir løvet mer grønnlig. Utover høsten blir bladene brunlige og mesteparten av løvet blir sittende på hekken over vinteren. Blodbøk er en herdig hekkplante som tåler vind og noe skygge. Historisk stammer Blodbøk fra et mortre som ble funnet i Sondershausen i Tyskland i 1760-årene. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 4 - 5

Ekte kastanje
Leveringshøyde / pottestørrelse: 80- 100cm C5 ltr - P23
Dette treet har en dekorativ og bred krone som gjør seg godt i en litt større hage. På litt eldre trær kan det også komme spiselige frukter dersom forholdene er riktige. Det er lurt å gi treet en god vokseplass med lite vind og mye sol. På forsommeren blomstrer vakre gulgrønne rakler, og nøttene er innkapslet i piggete grønne skjell slik som kastanjetrær er kjent for.

Hengeblodbøk 'Purple Fountain'
Leveringshøyde / pottestørrelse: 175- 200cm klump
Et tolerant tre som passer i de fleste jordtyper og forhold. Treet er smalt og høyt og har en vakker rødfarge på bladene. Trives godt i en porøs humusholdig jord som er svakt sur eller svakt alkalisk.

Hengeblodbøk (Tre)
Leveringshøyde / pottestørrelse: 60- 80cm C7.5 ltr - P26
Hengeblodbøk er en variant av vanlig blodbøk med hengende vekst.Herdighetssone: H4Stammehøyde: 125-150 cm

Hybridgullregn (Tre)
Leveringshøyde / pottestørrelse: 150- 175cm C12 ltr- P28
Hybridgullregn har lange hengende klaser med velduftende lysende gule blomster og er et atraktivt løvfellende tre. Dette er velegnet både som solitærtre og i sammenplantninger.Herdighetssone: 5-6Stammehøyde: 130 cm

> 500 kan bestilles
Japanlerk (50 - 80 cm)
Japanlerk (Larix kaempferi) blomstrer i mai-juni. Utpå høsten får treet en gyllen farge, før nålene faller av. Hekken feller nålene om vinteren og om våren kommer det nye friske grønne nåler, samtidig som hekken blomstrer. Hekkens kvister er furete, uregelmessig hårete, rød-brune og ofte blåduggede. Utvokste nåler er blågrønne, og høstfargen er gull-gul. Grenene er vannrette ut fra stammen. De peker gjerne litt opp ytterst og henger aldri. Hekken tåler mye luftforurensing og skygge og blir tilrådd som den beste i kystområder, så langt nord som til og med Nordland fylke. Tåler godt klipping. Japansk lerk krever ikke spesielt næringsrikt jordsmonn, men den må ha fuktig jord og tåler ikke å tørke. Herdighetssone: H6 Antall planter pr. meter: 5 Leveres som Barrotsplanter. Barrotsplanter er lettere å få til å gro enn planter med en jordklump, samtidig som prisen ofte er rimeligere. Les mer om våre planter her (link).

Japanlønn 'Aconitifolium'
Leveringshøyde / pottestørrelse: 100- 125cm C10 ltr - P27
Dette lille dekorative treet blir bare omtrent 3-4 meter og bringer vakre høstfarger til hagen din. Det er få små trær eller busker som kan måle seg når det gjelder den sterke rødfargen bladene får om høsten.

Kopperlønn
Dette er et relativt lite tre som vokser sakte til omtrent 12 meter i høyden og får en vakker avrundet krone. Passer utmerket i små hager, og det tar lang tid før treet er ferdig utvokst. Gir spesielt fine farger på forsommeren med sine vakre frø, og minst like fine farger når høstfargene tar tak i bladverket om høsten. Bør plantes i godt drenert jord med en nøytral pH, men klarer seg også fint utenfor de helt ideelle forholdene. Barken på treet er kjent for å krølle seg sammen og flasse av stammen. Dette er grunnen til at kopperlønnen også er kjent under navnet papirlønn.

> 500 kan bestilles
Småbladlind (Prima ferdighekk 150 cm)
Type hekk: Prima ferdighekk | Høyde: 150 cm
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting. Du kan lese mer om Prima ferdighekk her (lenke). Lind (Tilia cordata) er en løvfellende plante med en bred, kjegleformet vekstform. Stammen er kort og tykk, og den deler seg hurtig i et antall konkurrerende toppskudd. Herdighetssone: H6 Antall planter pr. meter: 2,5 - 3

Sommereik
Leveringshøyde / pottestørrelse: 80- 100cm C5 ltr - P23
Sommereik vokser vilt i store deler av Sør-Norge. Eik er generelt et tre som krever mye varme og kan vokse seint i etableringsfasen. Det vil være avgjørende for etablering og trivsel at drenering og jordforhold er tilfredsstillende.

> 500 kan bestilles
Surkirsebær
Leveringshøyde / pottestørrelse: 60- 80cm C2 ltr - P17
Et stort tre med hvite blomster, og en gul til rød høstfarge. Den trives best i kalkholdig, og godt drenert jord.

> 500 kan bestilles
Svartor
Leveringshøyde / pottestørrelse: 100- 125cm C2 ltr - P17
Et tre som tåler det meste både når det gjelder vind og fuktig jord eller perioder med oversvømmelse. Det vokser raskt og får en vakker silhuett når det blir eldre. Selv om vinteren når bladene har falt av er selve treet svært vakkert.

Tempeltre
Leveringshøyde / pottestørrelse: 100- 125cm C10 ltr - P27
Dette er et tre med fine grønne blader som får en vakker gul høst farge om høsten. Det feller bladene om vinteren. Bør plantes på en solrik plass med god drenering for optimale forhold.

Valnøtt
Leveringshøyde / pottestørrelse: 80- 100cm C5 ltr - P23
Et valnøttre som vokser stort og trenger mye plass. Klarer seg godt i det norske kystklimaet, men bør plasseres slik at det får gode solforhold. Trives godt i humusrik jord med god drenering, men som ikke tørker ut for fort.